är detta sommar?

Än så länge är denna sommar inte lovande på många sätt... De ynka kronor jag lyckas skrapa ihop på jobbet lär väl få gå til stora doser av brun-utan-sol, solarie och ett pra gummistövlar. Ev en regnjacka också, gärna vindtät. det är kallt som sjutton, molnigt så gott som varje dag och dessutom så blir jag blekare och blekare. den där skymten av solbränna som verkade finnas i slutet av maj är snart bortskrubbad. är det för mycket begärt att få gå i kjol på sommaren utan att frysa benen av sig och resa ragg?


back in the hoods

Så var jag på plats i Kalmar! Och har ju varit i några dagar faktiskt... Det är alltid lika omtumlande att komma ner ochvarje gång känner jag miglika vilsen på något konstigt sätt... jag hoppas kunna råda bot på detunder sommaren. De första dagarna var vädret helt underbart, varmt och jättehärligt-verkligen sommar. Men de dagarna tillbringades inomhus eller omrkingirrandes på stan för att fixa det sista till Jimmys student. Så när studenten väl var över tänkte jagta mig till stranden och lapa sol i massor. Men vad hände? Jo här är det inte mer än 15 grader och benen håller på att domna bort i kylan! Och ännu värre, norr ut är det 1 plusgrad och ett par decimeter med snö! Låt det för guds skull stanna där upp! Jag ska fira midsommar nästa vecka, utan snö tack...

Annars händer inte jättemycket just nu, jobbet drar igång lite försiktigt på söndag och fram tills dess tänker jag fortsätta att njuta av slappa dagar. Även om det inte lär bli utomhus eller i solen... =( Och bloggandet lär det väl inte bli allt för mycket av i sommar kanske jag ska informera om (för dem som kan tänkas bry sig) deå mina föräldrar fortfarande håller fast vid det gamla hederliga modemet. Att det sen knapp funkar är en annan sak. Och att det tar nästan 20 min att koppla upp sig på blogg.se gör mig så fustrerad att det är bäst jag låter bli ;)

hade tänkt ladda upp lite bilder från dagarna som har förflutit här nere, men så blir det tydligen inte... Modemet strejkar =(

Helgen i bilder

Har haft en underbar "sista" helg i Göteborg. Har  verkligen fått en försmak av sommaren med massa sol, lite halvbad och massa massa grillmat och vin. Jättejättehärligt! Har hunnit träffa de flesta av alla vännerna och sagt hejdå också, alltid lika sorgligt... Ikväll bär det alltså av till Kalmar för sommar, jobb och en massa kära återseenden. Hoppas på en lång, skön, varm och avkopplande sommar. Och jag önskar er alla detsamma!

Ja en bild säger ju mer än tusen ord så vi låter bilderna tala...

    
Grillning i Guldhedsparken på fredagskvällen

     
Utflykt till Frillesås - vita sandstränder, klippor, långgrunt klart vatten.
Helt otroligt vackert!
 
        
Firade Carros 24 års dag på lördagskvällen med grillning på deras takterass.
Dessutom ackomanjerade av Monster Jam...

  
Söndagen tillbringades på Saltholmen

Ha nu en riktigt skön sommar!

Sommarlooooov!

image100Jag kan inte tänka mig en bättre start på sommarlovet än att solen lyser från en klarblå, 27 grader i skuggan och svalor som flyger in och ut under takpannorna. Underbar dag! Jag tänker ta mig ut ur solen och bara njuta =) Annars firades sommarlovet lite lätt igår tillsammans med Pim, Emma och Cilia med picknick i slottsskogen och en koll på Cilias nya lägenhet. Mycket trevlig kväll =)

Men i och med att sommaren är här är det också dags för en massa hejdån. Alltid lika jobbigt. alltid lika mycket tårar. Den första sades hejdå till redan i tisdags troligtvis (hoppas på att ses ännu en gång innan måndag), ett par igår och det mest tårfyllda hejdåt väntar på måndag... Men innan dess, en lång härligt solig helg med grillning, fika, picknick, hav och goa vänner.  

Prestationsångest

Imorgon är det äntligen över, och tack gode Gud för det!
Idag har jag stått på gränsen till att hoppa ut genom fönstret, skrattat hysteriskt för att en stund senare gråta lika uppgivet. Det finns fortfarande en massa som jag inte har grepp om, allt bara snurrar runt och jag kan inte skilja den ena terion från den andra... En kuggad tenta lurar bakom hörnet. Ännu mera panik och stress över det. Att misslyckas... Att inte nå ända fram... Måste jobba på att sänka mina krav på mig själv. Men hur? När rädslan för att misslyckas är så stor.

Efter 14 imorgon är det i alla fall sommarlov!

Lillebror på bal

image99
Visst är dem söta!?
Tänk att min lilla bror faktiskt är så stor, studentdax om en vecka...
Här tillsammans med flickvännen på hennes bal. Lite stolt som storasyster faktiskt =)

Ett gräsligt pluggande

image98

Solen lyser från en nästan klarblå himmel och det är 27 grader i skuggan! Måste plugga, men kan inte sitta inne... Tar helt enkelt med mig böckerna och försvinner för en stund ut i gräset =) Om man nu måste plugga så är det åtminstone på detta sätt man ska göra det!

Asocial, felräknande ekonom

Näe, att plugga är inte alls kul just nu! Jag brukar för det mesta tycka att det är rätt roligt, men nu... NEJ! Jag dör av tristess! Denna kurs är inte intressant på många sätt, och ännu ointressantare blir det när jag inte får siffrorna att stämma. Undra vem som vill anställa en ekonom som räknat fel på 6,5 miljoner? Fyra gånger i rad dessutom. Utan att förstå vart felet ligger.

Till på köpet håller jag på att bli asocial. Har inte gjort något riktigt socialt sen i fredags, ja och idag är det måndag - tre dar alltså... Myskläder är för tillfället min ständiga outfit, sminka sig är inte att tänka på och det är nästan på gränsen till att jag undviker att svara när det ringer... Och lägenheten! Usch! Känner mig så sunkig! Hade behövt gå ner till Gamlestan och handla idag, men det kändes som en ansträngning utan dess like. Näe, den här misären måste få ett slut, och det är snart!

En nyans av rött

image97... ja det är väl så man får beskriva mig just nu. Inte knallrött men ändå lite rödare än normalt. Solen lyser och det är riktig högsommarvärme, jättehärligt! Så efter en frukost på stan med Amelie bestämde jag mig för att det fick bli utomhusplugg idag. Sagt och gjort, vandrade ut i bikini med böcker och filt under armen. Men tanken om plugg får nog anses som lite väl optimistisk, somnade efter bara en timme och vaknade lite lagom dåsig en stund senare. Har dessutom legat utslagen i en och samma ställning vilket bidrog till en ganska underligg bränna på vissa ställen ;) haha!

Har dessutom gett mig på något så vaghalsigt som att cykla i Gbg idag ;) Och ja jo, jag lever ju i alla fall. Att cykla in till stan är inga problem, men att cykla i stan är inte helt lätt alltså! Hade en liten incident med en spårvagn, ja eller egentligen med dess aggressive chaufför som tutade hysteriskt men fortfarande inte tryckte på bromsen. Vad är det med Västtrafiks förare egentligen? Söker de enbart aggressiva misantroper? Hur som har jag kommit fram till att det efter detta blir cykel in till stan när vädret tillåter, men att den ska parkeras på första bästa ställe. Det är smidigare att gå i stan, säkrare åtminstone...

Är vi släkt mån tro?

image95Hulken och jag är nog släkt. I alla fall är jag snart lika grön som han...
Avundsjuka är något fult som man bör skämmas över. Ja det fick jag lära mig när jag var liten i alla fall. Men just nu är jag grön av avund och kan inte vara tyst längre. Jag vill också ha sommarlov! NU! Överallt ploppar det upp überglada människor som lyckligt talar om att det är klara med plugget för den här terminen. Äckligt! Ja, ni får väl kalla mig bitter eller något sånt. Det är inte så att jag missunnar er som har slutat sommarlov, men jag vill ju också... Slutet lurar runt hörnet, viftar med ledighetens flagga lite retsamt men trots det känns det som mil kvar till mållinjen. Jag vet att slutet på terminen är nära, men än ser jag det inte... Allt jag ser, ur mina för tillfället bittra ögon, är lyckligt lediga nybakade studenter, åkandes runt på diverse fordon samt universitetsstudenter som hänger ute i solen hela dagen och skaffar färg med jag vandrar omkring som en vitt spöken. Om än med en nyans av avundsjukans gröna färg...