Striden är för lång

Kom till föreläsningen i morse med en självkänsla som blåstes bort på vägen dit och med tårarna brännandes i ögonen. Försökte koncentrera mig på vad som sas men blicken blev allt suddigare då tårarna samlades i ögonvrån. Ville bara rusa ut och skrika, gråta, slå och få sjunka ihop i ett hörn. Gjorde allt för att tårarna inte skulle börja falla sakta ner för kinderna så att de sen inte skulle gå att hålla tillbaka. Hålla tillbaka för att inte bli så genomskinlig som jag kände mig. Tårar av besvikelse, ilska, trötthet, orkeslöshet, funderingar och misslyckande.

Tårarna finns där som en ständig följeslagare liksom rädslan för misslyckande och känslan av besvikelse. Nu väntar en lång kamp, kampen tillbaka uppåt. Om jag ska tillbaka, just nu vet jag inte. Tvivlar. Kanske är det inte meningen. Jag vet inte, inte nu. Det känns som jag faller inom mig själv, som om insidan famlar i mörker, ramlar omkull och slår i och inte riktigt kan resa sig upp igen. Jag orkar inte riktigt, jag är trött på att kämpa i motvind. Ibland känns det som striden är för lång och målets sötma inte varar tillräckligt länge. Vill stänga av allt, stänga dörrar och fönster, släcka lampan, stoppa tiden. Bara en liten stund i alla fall... För att få en chans att hinna ifatt, både mig själv och världen.  

Stjärntecken

Har ägnat de sista timmarna av dagens energiförråd åt att filosofera över mig själv och hur dan jag är. Googlade samtidigt runt på internet och hamnade på sidor om stjärntecken och astrologi... Jag tycker att det är så spännande! Jag är dock inte helt säker på att jag köper det till fullo, men jag tror samtidigt att det finns något mer som påverkar oss än enbart samhället och miljön vi växer upp i. Hur som helst hittade jag en massa intressanta beskrivningar av min person som de flesta stämmer mer eller mindre överens men som i alla fall fick mig att le ett litet snett fånigt leende ;)
image174

Skytten
Nyckelord: Rättfram, glad, positiv, filosofiska, rastlös vårdslös taktlös, oansvarig, frihet

Du är ärlig och spontan. Du kräver mycket fritt utrymme och du vill inte känna dig bunden eller låst av vare sig din partner eller din omgivning. Du har ett behov av att leva ett liv med mycket frihet och rymd.  Kanske har du ibland lite väl stora planer och det slutar med att det bara blev planer, handlingskraften saknas. Du trivs med andra människor och utbyter gärna ideér och tankar med dem. Att lära sig saker är otroligt viktigt för dig och många ser dig som den evige studenten. Du har ett stort intresse för språk och samhälle och det är något som du utvecklar under hela ditt liv. Du är nyfiken och söker ständigt nya upplevelser, social stimulans är också något som du uppskattar mycket. Du är helt enkelt nyfiken på vad livet har att erbjuda. Skytten kan ibland av ren obetänksamhet vara en aning klumpig och taktlös och går obekymrat fram i sina ullstrumpor. En stark känsla för rättvisa och en svårighet att säga nej är egenskaper som ofta tillskrivs zodiaken.
(
http://www.astrologi.nu/horoskop/)

Detta hade ju till stor del kunnat vara en direkt beskrivning av mig ;)


Enkel lyx

Lyx för ju gärna tankarna till flärd, försvinnande av en massa pengar och andra överdådigheter, men som student, som ni säkert är väl medvetna om, finns inte utrymme för den typen av lyx. Men vet ni vad som verkligen är lyx? Tid! En dag, eller helst två, att bara vakna, kunna ligga kvar i sängen och funderar eller läsa, ta dagen som den kommer - fika, shoppa eller bara softa omkring i lägenheten.

Och precis så ser min helg ut! Och det är lyx för mig. Var ledig igår, tog sovmorgon, den första på ca 3 veckor, åkte in till stan och strosade omkring och shoppade för att sedan åka hem och slänga mig raklång på sängen och sova middag innan det blev film/TV-mys med några kompisar. Dagen idag går i samma tema, låg kvar i sängen i morse å pratade i telefon och läste fram till 11 innan det blev lyxig helgfrukost och fram tills ikväll, då det bjuds på tacobuffé och fotboll hemma hos ett par kompisar, ska jag göra absolut ingenting! Är inte det lyx så säg!

Film och nybakta bullar nu kanske...? =)

Dagens sista tanke

Får man hata glada och energiska människor med en underbar karisma och utstrålning?
Får man hata människor man älskar?
Är det fel att drömma om det omöjliga, ouppnåeliga och orimliga?
För jag tror att jag gör det ibland...

Om man har mer att ge än man orkar,
om man har mer kärlek att ge än vad man gör,
om man älskar mer än vad man borde göra,
vad gör man då?
För jag tror att jag har det och att jag gör det...

Hur gör man för att behålla hjärtat intakt?
Hur gör man för att behålla det rött och mjukt när
det så lätt blir svart, hårt och tillstängt?

För man kan inte älska utan att ge, men man kan inte heller ge utan att älska eller ha älskat,
men hur gör man då för att våga hata och våga älska utan att förlora tron på andra och sig själv...?

Helgen som gick

Måndag och ny vecka och jag kan bara konstatera att helgen gick alldeles för fort. Ett par dagars ledighet till hade varit fint, men å andra sidan var de jag fick väldigt goa =) Energin börjar sakta återvända, det finns lite spänningar som skapar små sneda leenden och jag försöker fokusera mer på dem än saker som gör den novembergrå vardagen ännu gråare. Föregående veckan gjorde jag en ansats till att uppdatera min sociala status, ringde vänner som ev hade börjat glömma av min existens och fikade mig åter igenom ett antal eftermiddag. Men det gav ny energi och nytt liv till tankar och känslor, men framför allt gav det med värme i hjärtat att leva på ett bra tag till. Och som om inte allt detta vore nog hade man finfint Lundabesök vilket resulterade i mycket djupa och kanske inte minst väldigt hetsiga debatter... ;) hihi, men vi tycker om varandra ändå! =)


Lite bilder från lördagens promenad i Slottsskogen:

  
  

Och på kvällen firade vi sis födelsedag:

    
  



Lotta alias Ior?

image160

Ibland känner jag mig faktiskt som Ior... Trött, lite gnällig, uppgiven och orkeslös. När ingenting är riktigt roligt utan mest väldigt jobbigt. Efter några veckors tentaplugg och två skrivna tentor har luften gått ur mig, jag är trött och önskar mig mest av allt ett par dagars ledigt. Men nej, idag på morgonen drog kursen Lönsamhet och Finansieríng igång och jag satt där som ett levande frågetecken med munnen på vid gavel. Jag var fokuserad men hjärnan kändes blockerad, jag såg allt som hände och hörde allt som sades, men det var som om jag inte riktigt förstod... Började fundera på om jag kommit till fel föreläsning, hebreiska istället för företagsekonomi? Men så väl är det tyvärr inte =( Det här kommer att kräva en rejäl kraftansträngning. Jag måste bara lösa energi och motivationsproblemet först...

I did it!

Wheeeiiiii! Yes! Jippiie! Jag har äntligen klarat verksamhetsstyrningen! Blev så glad i morse när jag såg mailet, skrattade samtidigt som tårar av lycka kletade ut mascaran längs kinderna. Jag är så glad, och en enorm tyngd har lyfts från bröstet =)

image159

Beroende!

image158
Senaste beoroendet att lägga till listan...
Mörk choklad med nougat och hasselnötsfyllning, mums!