Sol i sinnet!

Jag tillhör vanligtvis inte skaran som stiger ur sängen på morgonen med ett leende på läpparna, snarare tvärtom. Kan väl snarast liknas vid en rivig enbuske de första vakna timmarna på dygnet. Men att vakna av att solens strålar letar sig in mellan persiennerna tillsammans med fågelkvitter sätter även en surmule som mig i gungning vilket resulterar i att jag den senaste veckan glatt, och frivilligt, har tagit mig ur sängen runt sju halv åtta för att dra på mig träningskläderna och ge mig ut på promenad. Och innan frukost dessutom - jag som kan vakna hungrig vid fyra fem på morgonen... Det säger inte det lilla om vad solen gör med mig! :D Det är verkligen underbart!

Och så pratar man om att det svenska folket är tillknäppta, tittar ner i trottoaren och inte möter nya människor. Men herre jisses, är det så konstigt egentligen?! Under halva året är det mörkt, svinkallt och snålblåst - inte sjutton stannar du för att prata blaha med någon på gatan då om du verkligen inte måste! Det är ju en helt annan sak nu - det är ju bara att se sig omkring. Folk ler mot varandra på övergångsstället, knö på bänkar å gräsmattor runt om i stan och har lättare att småprata med människorna runtikring i väntan på vagnen. Lite sol gör susen och det är verkligen underbart!!!


Uttjötad tentaångest!

Nu är det snart färdigtjötat om mitt tentapluggande för denna gång. Tentan är imorgon och trots att jag har pluggat kan jag fortfarande inte allt det jag borde kunna... Jag har intensivpluggat i en vecka och det som inte har fastnat kommer troligtvis inte att göra det heller, men det är tungt att känna att man har gjort allt man kan men ändå känns det inte bra. Jaja, men det får gå som det går - för det lär det göra vare sig jag grubblar över det eller inte. Men jag har tentaångest!!!!

Jag börjar istället se fram emot att möta våren på allvar, och i första hand handlar det om att göra det genom en uppdatering av det sociala livet som har legat nere ett par veckor nu... Tjuvstartade lite ikväll med en miniutflykt till delsjön. Lite prat och filosofi på en klippa med kvällssolen i ögonen=) Och imogon fortsätter det med lunch, prat och träning med Sandra och på tisdag firar vi våffeldagen (om än något sent) traditionellt "norrlands-mormors-vis" med öppet hus hemma hos Sandra, vi blir väl omkring en 15 stycken =) sen ska det ju självklart tentafestas i veckan och middagsmysas samt vindrickas till helgen =)


Tillbaka till böckerna

174475-21Tack gode Gud att Pim har varit här och livat upp stämningen idag! Va så gott att få bubbla lite om ditten och datten, filosofera och spåna fritt =) Och så fick jag jättefina blommor som verkligen lucktar vår! Tack!

Annars rullar dagarna på med samma tråkigheter, plugg plugg och plugg. Inte nog me att alla mina hjärnceller kommer att bli grå av allt detta läsande, jag kommer dessutom att vara likblek medan alla andra har lyckas skaffa sig ett härligt vårbrunt ansikte. Det är så fint väder ute idag och ritkigt varmt, jag vill bara ut! Så tanken är att plugga till1000 ikväll så kanske jag kan unna mig en promenad i Botaniska eller Slottis imån. Men då lär det väl säkert regna...

Hur som, ni vet vart ni hittar mig ikväll... Jag ska alldeles strax återvända till böckerna igen nämnligen. Hoppas ni får en trevlig lördagkväll och att solen lyser en massa på er!

Är jag ovanligt dum?


Ibland är det verkligen svårt att tro att jag har besegrat 1 000 000 andra spermier, eller också är det bara så att jag har donerat min hjärna till vetenskapen tidigare än vad som anses brukligt... Jag blir så fruktansvärt trött och frustrerad på mig själv, är verkligen kapabel att fatta riktigt korkade beslut emellan varven. Hade jag kunnat ställa mig utanför mig själv hade jag läxat upp mig med en ordentlig omgång. Kan ju ifrågasätta om det är så att jag avsiktligt skapar kaos omkring mig eller om jag faktiskt bara är dum...? När det gäller tentan börjar jag ana att det bara är ren och skär dumhet, begreppen fastnar ju inte i huvudet! I övrigt behöver man ju inte trassla in sig i mer känslor än nödvändigt. Försöker ju bara att göra rätt, men är rädd för att det kanske blir fel i alla fall... Men jag har trasslat in mig, på flera håll! Lotta i ett nötskal lite kort å gott!

Trött, trött, trött!!

Sitter här vid köksbordet å försöker hålla modet uppe och ögonen öppna med en stor kopp te och en vetekudde medan orden bara snurrar i huvudet...
Market segmentation, market targeting, market positioning, tarket marketing, massmarketing, ´micromarketing, annual plan, longe-range plan, market follower, market nicher...
Listan kan göras hur lång helst! Undra om jag någonsin kommer att lära mig allt detta och kanske framför allt tills på måndag? Rätt ord och rätt betydelse också. Det känns verkligen inte så just nu... Det är så mycket! Boken är engelsk, begreppen är engelska men tentan är på svenska och begreppen på tentan - måste hitta bra översättningar... men det är bara engelska som snurrar i huvudet, kan inte finna några bra svenska synonymer. Och alla begrepp går faktiskt inte att översätta... Det känns verkligen helt hopplöst! Jag orkar inte, känner mig så stressad och så såååå....

Idag kom tranan =)

image20

Det är ju Marie Bebådelsedagen till helgen och då kommer ju tranan som bekant med lite godis, men min trana kom redan idag! hihi!
Faktum var att det kom två stycken, en med hälsningar från "tranorna i Kalmar" och en från "tranfar och tranmor" Det är så himla gulligt och det finns inget som livar upp så mycket som ett brev med en liten trana och en pratbubbla, hahaha =) En underbar tradition som de tyvärr inte känner till här på västkusten... Men jag ska allt hänga upp en strumpa till helgen - får väl smyga upp å fylla den med godis själv =)

tiden håller på att rinna ut

174475-19En ängel håller på att kallas tillbaka till himlen.
Han har utfört sitt på jorden, hans uppdrag är slutfört.
Mannen på molnen har fattat sitt beslut,
det är dags att komma hem!
Nycklarna är skickade och kartan är på väg,
frågan är bara när resan börjar....

Beslutet känns obegripligt och förhastat.
Han är inte färdig! Man blir aldrig färdig, det finns alltid något mer
att göra, alltid något mer att uträtta. Men tiden räcker inte alltid till...

Med en önskan om lugn

När livet tar konstiga och helt obegripliga vändningar ställs allt på sned. Att vilja men inte känna, eller att vilja men inte våga? Drömmarna känns som bleka höstar, där sommaren har regnat bort. Det spelar ingen roll hur jag gråter mina tårar för svaren är bara en viskning i en värld långt lång bort. I mina tankar finns en önskan, men i mina ord finns inte någon ork eller lust och längtan.

Jag har hittat min nattlampa men jag hittar inte ändarna på garnnystanet , och när jag försöker trassla upp knutarna skapas bara fler. En del skapar jag själv, en del tillsammans med andra och en del står andra människor för ensamma.  Men allt som sker runtikring en sker i samspel med vartannat och färgar av sig likt en röd tröja i en vittvätt.

Jag är nog ganska konstig....

Som den tävlingsmänniska jag är älskar jag utmaningar så när Carro gav mig chansen kunde jag inte riktigt låta bli... Det här är minst sagt en ganska konstig utmaning då den handlar om just konstigheter. Vi alla är väl egentligen rätt underliga, man försöker bara dölja det ibland. Det va därför ganska roligt att filosofera en stund över hur konstig jag faktiskt är.... =)


** Fobier i alla dessa slag är ett rätt konstigt fenomen, men är rädd för spindlar som är såååå mycket mindre än en själv osv. Jag är däremot galet rädd för att åka båt! Känslan som sprider sig i kroppen är obeskrivligt obehaglig - panik i dess sannaste form med en stark övertygelse om att jag kommer att dö! Minsta gungning och jag tror att vi kommer att sjunka - och det spelar verkligen ingen roll om det är en kanot eller en stor färja.

** Konstiga sjukdomar och jag är verkligen ett med varandra! Man började ju redan som nyfödd med en höftskada som gjorde att man tvingades sitta i en konstig stabiliserande skena  i tre månader :S och efter det har det bara rullat på... Ser varje år ut som en michellingubbe när jag försöker mig på att solbada då nässelutslagen tar över vartenda kvadratcentimeter hud. pollenallergi å tarmsjukdomar är två andra konstigheter som kan läggas till meitlistan ;)

** Har ett underligt humör som jag själv inte riktigt förstår mig på ibland... Tålamod är inte synonymt med mig på något sätt, kan snedtända på minsta lilla sak och bli tokarg. Och som om inte det är nog så är jag verkligen långsint också. Har någon trampat mig på tårna så glömmer jag det troligtvis aldrig, men blir förmodligen trevligare efter en månad, eller två... eller tre... ;)

** Vad jag ytterligare kan lägga till CV:t över konstigheter är ett maniskt kontrollbehov. Har ett sjukligt stort behov att kunna kontrollera, styra, planera och ha koll på allt runt omkring mig - allt från små meningslösa saker till mer väsentliga ting. För att bara nämna några knäppheter så är mina köksskåp väldigt väldigt välorganiserade, liksom strumpkorgen. Och jag kan inte plugga om det är stökigt i lägenheten - kaos runtikring innebär kaos i huvudet!

** Alla behöver vi någon form av terapi för att bearbeta vardagen - och för mig är det att diska... Jag vet inte vad det är för fel på mig, men jag finner något fridfullt i att diska. Det går inte att skynda på, kräver inget engagemang på något sätt och tankarna kan sväva iväg fritt. Det är få gånger som jag kommer fram till så bra saker som när jag diskar!


Ja, då har jag alltså listat fem av mina konstiga beteenden  och jag lovar er att listan skulle kunna göras mycket längre, men lite knäppheter måste jag ju behålla fö mig själv ;) Men nu när jag har gjort mig själv till åtlöje på det här sättet så är det väl inte mer än rätt att ni också gör det! Därför skulle jag vilja passa bollen med utmaningen om konstigheter vidare till Elin, Cissi, Linnéa  och Sandra.


Jag och Herr Dammsugarslang

  

    

Jag vill som sagt tro på våren, även om det regnar och är svinkallt ute just ikväll... Så jag har under den senaste veckan ägnat mig åt att vårshoppa =) Och det är verkligen kul! Det finns så otroligt mycket fint i butikerna just nu, jag blir helt salig =P Min garderob är annars ganska så svart å brun under resten av året så det är verkligen kul att få frossa i alla färger - och ännu bättre gör de sig när man blir lite brun =) Så nu väntar jag bara på solen och att den börjar lysa på allvar och värmer upp vårt vinterfrusna land så att jag kan börja använda alla mina nya kläder  å skor =)

Annars händer inte mycket ikväll vill jag lova! Jag har det stora nöjet att tvätta ikväll - det ger en sann fredagskänsla och har ett riktigt stort underhållningsvärde!  Jag känner mig verkligen laddad =P Jag ska dansa mig hela vägen upp och ner ur tvättstugan fram till kl 23 ikväll dessutom ska jag bjuda hem Herr Dammsugarslang lite senare å se vad han går för ;)  sen kommer jag troligtvis att däcka efter det, efter en sån kväll vett ni! ;) Enda fördelen är att jag mår bra när jag vaknar imorgonbitti =) 

Att dra upp täcket till öronen

Idag ville inte våren riktigt titta fram mellan molnen och det förblev mulet i huvudet hos mig också. Är det inte konstigt vad vädret påverkar en egentligen... Jag menar, det är väldigt svårt att vara lite låg om solen skiner från en blå himmel. Hade tänkt att jag skulle ha tagit en morgonpromenad när jag vaknade å sen städa å plugga för att sen avsluta dagen med ett corepass, men jag tappade sugen totalt. Men vädret ska jag väl egentligen inte skylla på för det är inte hela sanningen för jag var, på något konstigt sätt, låg redan när jag vaknade i morse. Känslan av att vilja vända på sig och dra upp täcket till öronen och blunda hårt fanns där och när jag, mot all förmodan tog mig upp, så funderade jag på om jag verkligen skulle dra upp persiennerna idag. Om jag verkligen ville se världen i ögonen. Allt man ska ta sig för känns jobbigt - att klä sig, laga mat, gå ner och hämta posten. När allt känns som stora energikrävande å totalt uttömmande procedurer. Det har verkligen varit en riktigt orkeslös deppdag idag - ingenting har varit roligt å inget har känts bra.

Spåren efter gårdagens breakdown har funnits med mig idag också. Känslan lurar alltid bakom hörnet, frågan är bara hur mycket solen den har i ryggen och hur mycket av skuggan man ser. Ständigt klämtar klockan som Elin fäste runt halsen på mig för ett par veckor sedan om att det är bättre att ösa ut hela spannet med kallvatten på en gång. Vattnet blir ändå inte varmare, utan kyligare å kyligare ju längre det får stå. Ja tanken finns där - kanske ska man ösa hela spannet över sig på en gång istället för att ta en liten kalldusch då och då... Men det är samtidigt väldigt mycket lättare och bekvämare att skjuta allt på framtiden, "nej inte nu, vi tar det sen"

Yes yes yes!

JAG FICK VG PÅ TENTAN i organisation och organisering!!! Så jäkla gött!! Särskilt då jag va ganska övertygad om att jag skulle kugga, men rättningen va ganska snäll =) Dessutom fick jag VG på rapporten jag skrev óm motivation i arbetslivet!!

Det kan bara beskrivas med ett stort leende =D Gött gött gött!!!

"Åååå amen Lotta!"

Så var helgen över å jag ska tillbaka till verkligheten igen, vilket innebär att jag denna vecka måste plugga ikapp min slöhet de senaste veckorna. Har 5 kapitel, tror jag, som jag ska ta mig igenom å så ska det skrivas ett arbete på det =P


Helgen har i alla fall vatt jättemysig ihop me lillbrorsan, jag önskar vekrligen att det inte va så långt hem ibland! Nu har jag inte träffat honom, och de andra, på två månader och det kommer att dröja ytterligare en innan jag träffar resten av familjen. Jag saknar dem verkligen just nu och vill inget hellre än att få ge dem en stor kram!  Det var, som sagt, väldigt mysigt att ha Rasmus här i helgen - blev lite shopping för hans del, annars en hel del filmtittande å fika. Lite prat om ditten å datten. Insåg att han inte är så himla liten längre, för mig är han fortfarande 9-10 år men det är inte så... Även han blir äldre, de märks på hans sätt att prata, hans sätt att röra sig å hans åsikter om saker å ting. Han har blivit stor å jag har inte fattat det förrän nu... Vad jag också fattade va att jag håller på att bli gammal! Det gjorde han verkigen tydligt för mig ;) Jag har uppenbarligen inte hängt med på det senste, har inte fattat vissa saker, vet inte hur det funkar osv osv.... "men Lotta, fattar du inte hur man gör eller?" "Hallå, amen Lotta! Åååå kom sak jag visa dig! (suck)" Hihi =)


Lillebror i stan

För första gången på hela denna veckan så regnar det inte! Inte för att solen skiner från en klarblå himmel precis, men den sticker fram mellan alla molnen ibland =) Men krokusrna blommar gult å ståtligt utanför mitt fönster, vilket får mig att le lite extra stort. Blir inte att njuta utomhus av solen idag ändå, Rasmus är och hälsar på så jag ska vara shoppingguide idag. Hihi! Väldigt gulligt, å jag känner mig verkligen som storasyster =) Det är så himla kul att ha honom här! Så denna helgen ska jag bara njuta =)
Ha en trevlig helg allihopa!

Även solen har sina fläckar

image11image11image11

Kanske var jag lite väl optimistisk i söndags... Det är bara början av mars och hur gärna jag än vill att det ska vara vår så kommer det att dröja omring en månad till innan det faktiskt är det. Det har varit så grått som det bara kan vara i Göteborg och regnat ihållande i två dar nu. Detta vädret är riktigt riktigt deprimerande. Motivationen försvinner, det är mörkt ute, det är mörkt inne och det blir mörkt i sinnet... Det finns inga människor som ler mot varandra på spårvagnshållplatserna, man möter inte någons blick. Istället tittar vi alla ner, tittar in i oss själv och gräver djupare. Gräver efter känslan som fanns, gräver oss bort från det mörka och det dunkla. Man slåss för att överleva och man slåss för den man är, en kamp utan slut. Men vart började den egentligen? Mörkret är solens baksida, och mörkt blir det alltid. Varje dag, någon gång och ibland. Men det är solen det är värt att kämpa för - det är då man möter andras blickar, får ta del av andras leenden. Marken torkar och skorna slutar att läcka. Istället för att allt läcker ut låter man sig fyllas. Jag tänker inte sluta hoppas på våren, solen och andras leenden!

En känsla av vår

image8
Fick en så underbar känsla i kroppen idag när jag var ute å gick i Slottsskogen. En känsla av att kroppen log på insidan, ett leende som spred sig ut i varenda lite kroppsdel. En slags värme. Kanske är det det som kallas vårkänslor...? Kroppen liksom tinade upp å tankarna skingrades på ett märkligt sätt. En känsla av att alla ler mot en, att hela världen ler.

Solen sken från en klarblå himmel utan moln å med 8 plusgrader i luften. Småfåglarna kvittrade, man hörde hur vattnet porlade i brunnarna å såg hur smältvattnet bildade små bäckar å dikeskanterna. På vissa buskar å träd hade knopparna börjat komma liksom snödropparna i gräsmattan. Folk satt på parkbänkarna med ansiktet mot solen å njöt av värmen. Håret blev så där härligt solvarmt å leendet på insidan blev ännu större vid åsynen av vad lite sol kan åstadkomma med människor å naturen. Det gav så mycket kraft och energi, och ååååh vad jag längtar till våren!

Prat, drinkar å tankar

Lördag förmiddag å jag sitter här med grusade ögon ochvet inte riktigt vad jag ska ta mig för. Brukar alltid ha en massa planerat på lördagar, vare sig det är roligt eller måsten. Funderade på att åka in till stan å titta in vårkollektionerna i butikerna, men lördagar är ingen bra dag att strosa omring på stan. Alldeles för mycket folk! Slottsskogen känns lite väl meckigt idag... Äh jag vet inte, kanske ska jag bara nöja mig med en dag i soffan med en film? Det ger sig. Ikväll ska jag i alla fall hem till Sandra igen, prata prata å prata =) Å så lite Andra Chansen också ;)

Hade mycket trevlig tjejkväll igår med mat, vin och stora doser av färgglada drinkar =) Grundtanken va inställd på utgång, men det blev inte så. Det fanns så mycket att prata om - världen, plugg, pojkar å kläder... Å speciellt finns det mycket att prata om me några glas i kroppen, det vet ni väl!? ;) Så när klockan va ett kändes det inte längre aktuellt med S.P.I.C.E. Men vem vet vart man landar ikväll? Garanterat blir det i alla fall en nya regnbågsfärgad drink =)
image6


__________________________________
Nog visste jag att mycket kunde rymmas i huvudet, men inte allt detta. En känsla triggar igång en annan å nästan varje gång slutar det med en blöt krock. Men vart gör man av allt egentligen? Det tar inte bara slut och ingenting kan bara upphöra, vart lägger man det...