Fem-i-två-ragget is still alive

Utekväll med tjejerna igår, hade väldigt roligt! Men mest underhållande var nog faktiskt killarna, de slog det mesta =)

* Killen som inte räckte mig längre än till rumphöjd och som jag inte upptäckte förrän jag råkade slå honom i huvudet, först med armbågen och sen med kuvertväskan... Oooops!
* Killen i cowboyrutig skjorta som stegar fram med bestämda steg och inleder konversationen med; "vilka ljuger mest? Män eller kvinnor? Visst är det väl kvinnor, för ni skulle alrig svara ärligt på om jag såg tjock ut i den här skjortan" Ööööhhh! Hahah!
* Han som sprang ifatt mig på avenyn strax innan två och frågade om jag var på väg hem? Han följer med en bit och pratar på friskt innan han kläcker ur sig; "Är du fortfarande på väg hem till dig? Eller är du på väg hem till mig nu?" NEJ!!! (Undra om han fick tag i något fem-itvå-ragg?)


 


Designproblem

Ahhhh va arg jag blir! Jag har inte tålamod till att pilla med design, och när jag inte förstår direkt blir jag bara arg. Grrrr!

Så hur gör man...
* hur ändrar man storleken på själva "inläggstexten"? Vad heter den rubriken? (har letat som en tok)


Tuppjuck!

Alltså nu har väl folk fått tuppjuck totalt i den här stan!
Vakande i tidigt i morse när klockan gav ifrån sig ett ilsket pip om att det var dags att slå upp ögonen men trots denna arla morgontimme kände jag mig rätt nöjd - det regnade inte, solen visade ansats till att bryta igenom och det blåste dessutom inte. (En osannlolik kombination här) Termometern visade på några minus och det kändes kort och gott bara bra. Slår på nyheterna och det visar sig att några spån har fått för sig att det är en god idé att råna postkontoret och bombhota polishuset och halva stan! Fint jobbat - jag fick nämligen börja traska till skolan i minusgrader (det tar en timme) till följd av detta idiotiska upptåg. Inte en spårvagn gick som den skulle!

Ni är inte små längre

image184
Brorsan och jag

Pratade med brorsan nu på morgonen och en klump släppte från en storasysters oroliga hjärta. Han flyttade till Lund igår och var jättenervös för det mesta men när jag pratade med honom i morse så lät han riktigt glad och upprepade flera gånger "det här kommer bli så bra, det är jag!" Jag kan inte annat än att le, det känns så skönt och jag har inte hört honom så glad på nästan ett halvår. Han är stor nu, ja båda bröderna är stora nu även om (i alla fall en) alltid kommer att vara liten för mig.

Idag är det dessutom sis och A:s stora dag, vilket också får mitt hjärta att le lite mer än vanligt. Efter flera års hårt pluggande, och dessutom utan släpande poäng (!), är de bägge äntligen färdiga! En lärare och en sjukgymnast. GRATTIS! Så ikväll blir det examensceremoni och imorn blir det examensfest!
Om två år är det min tur... =)

Något gick i kras

Januari och februari är kanske inte mina mest framgångsrika månader på året...
För ett år sedan flög mina tankar på små rosa moln och hjärtat hade vingar. De klipptes i en handvändning och mars ägnade jag åt att sopa spillror och limma bitarna på plats igen. Nu står jag där igen. Inte riktigt på samma sätt, men något har gått i kras igen. Än vet jag inte riktigt exakt vad. Jag visste också att det inte var hållbart i längden, att det var en fråga om tid innan beslutet skulle fattas. Men trots det svider det och gör ont när någon man tycker om och trivs med försvinner. Och hur kommer det sig att jag alltid, alltid är lika korkat ovetandes i det ögonblicket? Varför är jag aldrig först med att upptäcka att något går i kras?

tidseffektiv = mer sömn

I tentapluggstider, och vintertid över lag, är sömntimmarna ovärdeliga! Just januari och februari är kanske de tråkigaste månaderna jag kan tänka mig - det regnar, det är grått, det är mörkt... Lusten infinner sig inte riktigt och längtan till sängen är löjligt stor. Så, jag har nu lyckats effektivisera mig och mina morgonvanor vilket har inneburit att jag denna vecka fått sova en halvtimme längre varje morgon =) Och jag kommer ändå i tid till spårvagnen! Supernöjd!


Dagens lärdom och insikt: Lämna aldrig lägenheten utan ett paraply i denna stad... Regnet kommer förr eller senare, var så säker!


Flitens lampa lyser

image183

...nästan i alla fall, ja eller snarare lite till och från. Denna helg dock mest från. Saknar en del motivation även om jag tycker att det jag läser är jätteintressant, men det är uppförsbacke och det går helt ärligt ganska trögt. Det är så mycket man ska kunna ju! Ett antal budgetar hit, några kalkyler dit, formel för både det ena och det andra... Kaos! På torsdag är tentan (hur det nu i all världen ska gå till?!) och sen ska jag påbörja en kurs som jag verkligen ser fram emot =)