Energisk smitare

Haha, jag vet åtminstone två till, nej tre, som är lika dåliga på att ta tag i sitt pluggande som jag. Eller jag kanske inte ska lägga fram det så... En mer korrekt bild är att det finns fler än jag som är ytterst produktiva på en massa tänkbara områden när det börja dra ihop sig för plugg. Aldrig har det väl varit så roligt att tvätta, städa diska, slänga sopor. För att inte tala om storkoken som borde genomföras, det ger ju trots allt "matlådor för en hel vecka". Hihi!

Har pluggat ett par timmar nu, men just tappat koncentrationen igen. Planerade just middagen för idag och de kommande två dagarna, samt när jag "måste" sluta plugga i eftermiddag för att inte missa söndagsfilmen. Helt otroligt! Tänk va mycket jag hade fått gjort om jag hade gjort det jag skulle göra egentligen, bara genom att dra ur internetsladden från datorn till exempel... Men det vet jag fler som borde göra =) Både Pim och Elin, vilka jag vet borde plugga idag, har varit mycket energiska på facebook bland annat. Även en annan go vän till mig, Ellinor, vet jag är lika duktig som jag på att fly från pluggandets trista ensamhet. Och vet ni vad, det är så gött att höra att det inte bara är jag som har en "massa att göra" när böckerna ropar på mig! Hehe =)

Plugga lugnt idag!


Knubbig liten ponny?

   


Oavsett din yttre fysik bär du en liten knubbig och trygg ponnysjäl i din kropp. Du har inga stora behov av att hävda dig, men står ändå tydligt fast i din övertygelse om vad som är rätt och fel. Planering ligger dig varmt om hjärtat och dina planer liksom din personlighet är oftast mycket jordnära. Du har en positiv livssyn, älskar god mat och dryck och vill din omgivning väl. Men det är viktigt att du ser upp ibland för din omsorg om andra ligger ibland på gränsen till självutplåning och dina matvanor kan bli påfrestande för bältet.

Vilket ickesmickrande karaktärsdrag! Att bli liknad vid en knubbig, matglad liten ponny... hmmpf!

Prova du också på
http://gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=369&a=368801
Vad blev du?

Vilken dag!

Ja nog alltid har det varit måndag idag! Det är konstigt det där, men det är veckans mest kaotiska dag då allt känns lite extra jobbigt. Vaknade vid halv 7 i morse av att klockan ringde, ögonlocken kändes tyngre än någonsin och sängen var varmare, goare och mysigare än någonsin förr. Stack ut tårna utanför täcket men drog snabbt in dem igen, det var ju kallt! Bestämde mig för att snosa en halvtimme, vilket sedan blev 45 minuter... Blev tvungen att stiga upp tillslut och fick stressa som en tok på grund av fördröjningen i sängen. Springer slutligen till vagnen, å då har jag redan missat den jag skulle vatt med på och hoppar på med hjärtat i halsgropen. Att jag inte säckade ihop i en hjärtinfarkt då är ett under bara det!

Efter allt detta stressande trodde jag inte att det kunde bli så mycket värre, men jo! En skrikande unge på vagnen och en föreläsning som var bättre än sömnpiller - han verkligen bara malde och malde på om teknik och systemutveckling. Ögonen började gå i kors, huvudet blev tungt och hans röst gled längre och längre bort och jag vaknar sedan när huvudet hårt faller mot bröstkorgen. Det fick mig att önska att jag hade stannat i sängen. Efter det grupparbete, något som snarare likande en hönsgård med en massa kacklande höns. Helt otroligt att vuxna människor kan ta så lite hänsyn till varandra och bara pratat på och avbryta varandra... Men produktiva var vi  trots allt.

Så det var faktiskt ganska skönt att komma hem till en tyst och tom lägenhet idag. Ingen som pratade, inga måste, ingenting! Så nu ska jag gå tll sängs och somna med ett nöjt litet leende =)
Sov så gott!

Kulturen

Så är jag alltså i Lund! Men det hade kunnat sluta annorlunda... frågan är hur klumpig man får vara? Lite drygt en timme innan bussen skulle gå imån tog jag fram biljetten och kollade exakt avgångstid - eeeh bussen gick igår! Jag hade lyckats boka till fel datum. Bara att kasta sig på vagnen ner till stan och försöka fixa till det, slutade med att jag fick köpa en ny biljett... Suck, va trött jag blir på mig själv ibland!

Men hur som helst måste är jag nu framme i Lund och har hittills med shopping på Nova, middag och vin med tjejerna i Linnéas nya fina lägenhet. Idag har vi dessutom varit riktigt kulturella och varit på museum, Kulturen, och tittat på fotoutställning, arkelogiska fynd från utgrävningar här i Lund samt fotat och posat en himla massa själva =) En helt underbart härlig dag som nu ikväll avslutas med inflyttningsfest hemma hos Linnéa.

Hoppas ni har en lika trevlig helg som jag!

Sorglig dröm

Usch, har haft en så läskig dröm i natt, drömde att mormor gick bort... =( Har gråtit i sömnen hela natten  och när jag vaknade fortsatte tårarna att strömma ner för kinderna. Fortfarande finns det en liten gnagande punkt i bakhuvudet som tror att telefonen snart kommer att ringa och att sorgebesked ska lämnas. Det vore bland det värsta som kunde hända, för vad vore världen utan mormor - utan en liten envis krutgumma som alltid finns där? Det är så himla läskigt när drömmar blir för verkliga, när man inte kan skilja dem från verkligheten när man vaknar.
Men nu ska jag åka på minisemester, vid lunchtid idag bär det av till Lund för att träffa tjejerna där nere och dessutom ska vi fira in Linnéas nya lägenhet =) Eventuellt ska jag också skicka min dator på semester i helgen, ja eller semester - snarare på hälsoresa! Virusen som invaderade mannicken framför mig för ett par dagar sen ska ut och bort! Undra om min resa får samma inverkan på mig? Att mina små baskilusker lämnar mig ifred efter helgen...?

Har tänkt lite...

Finns det saker som du kan reta dig på hos dig själv? Jag menar verkligen störa dig på hos dig.
Jag har under ett par veckors tid sett ett drag hos mig själv som jag inte riktigt kan förlika mig med. Jag gillar det inte riktigt. Jag tar saker personligt, jag låter småsaker påverka mig alldeles för mycket. Hur människor agerar eller inte agerar i vissa situationer. Vad personer säger eller inte säger. Och det behöver inte alls handla om stora saker, snarare tvärtom. Det som gör det hela knivigt är att det jag tar personligt kanske andra inte alls tänker på. Självklarheter, vardagliga saker/händelser, men som ändå gör ett litet sår i hjärtat och ett frågetecken i huvudet om; är jag inte bra? Vad gör jag fel? Tycker personen inte om mig? Svårt att förklara, men jag tror nog du fattar. Skitknasigt kan tyckas. Men jag har sett det hos mig själv ochjag kan väl knappast vara ensam om detta...? Frågan är bara vad  man gör åt det? För man kan ju inte hålla på att hoppa på folk bara för att man själv är småknäpp och tar saker och ting fel... Tänkande fortsätter... ;)

Tant? Hmmm! Tack för den!


image151By the way; blev kallad tant på spårvagnen idag! Tant? Jag? Näe tack du! Usch va sur jag blev! Till saken hör att hon som kallade mig tant lätt var dubbelt så gammal som jag, säkert 50-55. Vad gör det henne till? Stålmormor?
Från början; stiger på en halvfull vagn med endast ståplatser kvar. Längst fram (på pensionärsplatserna) sitter en söt flicka på omkring ett par år med sin mormor/farmor. Kärringen (ursäkta uttrycket) säger då till barnbarnet "Frida sätt dig i mitt knä så kan tanten också få sitta" Jag börjar se mig om efter en skröpplig tant när det går upp för mig att det var MIG hon pratade om! Fann mig självklart inte, det gör man ju aldrig när man behöver det, och tackade snällt nej till platsen. sen stod jag och bara blev mer och mer irriterad... Tant?! Tack för den! 


Sjuk

image150Fryser man under ett supertjockt duntäcke är det något som är fel. Och ja, något är fel - min kropp har vänt sig emot mig! Hals och huvud värker, ögonen svider till följd av förhöjd kroppstemperatur. Det är egentligen inte speciellt mycket som behövs för att försätta en ur balans, och när det lilla inte funkar känner man sig ganska ynklig. Och lite gnällig.

Jag hade en massa inplanerat idag, både trevliga och mindre trevliga saker. Inte mycket har presterats hittills, och mycket kommer inte heller att bli gjort är jag rädd för. Har ju nätt och jämt kravlat mig ur sängen än... Dessutom så finns det inget, och jag menar verkligen inget, bra på TV. Hade jag orkat hade jag tagit mig ut till spårvagnen och åkt de två hållplatserna ner till Gamlestan och hyrt "jackten på lycka" med Will Smith, men det känns som ett väldigt projekt just idag. Borde kanske läsa marknadsföringslagstiftningen, men det känns inte det minsta uppiggande =(

Fighters

image149

Vi boende hos SGS kämpar på. Alla kämpar med sitt - somliga sliter med studier, dels för att man måste och dels för att man ska få ha tak över huvudet. Andra sliter med extrajobb. Och somliga sliter för att hinna fylla sina 24 timmar med så mycket som möjligt.

Men i mitt hus är vi en annorlunda, men ack så härliga skara kämpare. Grannen över kämpar ihärdigt med att få i sig alkohol så många dar i veckan som möjligt till högsta tänkbara ljudvolym. En annan tålmodig själ i huset kämpar dag och natt med att borra hål i väggarna. (Den lägenheten måste vid detta lag se ut som en schweizerost.) Min granne muslimen kämpar flitigt, och högljutt, med att få sina synder förlåtna. Han ber högt och ofta kvällstid, och rör man sig i korridoren under dessa stunder kan man lungt lunka sig fram i ett mummel som sprider sig genom (vad jag trodde var isolerade) väggar. Muslimens vägg-i-väggen granne, Herr Trombon, kämpar idogt på med blåsandet. Han måste ha lungor som en elefant, ja annars lär han va blå i ansiktet. Även han kämpar helst kvällstid, högt och tydligt ska det vara!


...själv kämpar jag mest med att stå ut! *suck*


För kort?

image145
Riktigt så här fånig brukar jag inte vara! Men jag har köpt den här klänning idag som jag tycker väldigt mycket om, men ni som känner mig vet att jag alltid tjabblar om längden på klänningar. Hur kort den kan vara för att inte vara FÖR kort...? Så jag tänker helt enkelt be om råd - är den för kort? Och snälla, va uppriktig! Tycker du att den är för kort så säg det, va till och med anonym om det känns bättre. Men jag vill veta.  Usch va fånig jag känner mig :P

  

Filosofisk fika

image143Har haft en underbar dag!
Började med en otroligt slapp morgon, sov till nio, käkade "söndgasfrukost" framför tv:n, fastnade i någon såpa. Segade runt i mina sidenbyxor och kom inte in i duschen förrän elva. Så härligt, och välbehövligt. Pluggade några timmar för att sedan bege mig ut i det strålande solskenet för en fika. Blev en tre timmars fika utomhus på ett mysigt fik i Haga. Satt mot en vägg och solen stekte precis som den gör på våren. Trodde att de dagarna var förbi för i år, det var så skönt! Jättegott att få sitta bort en eftermiddag så ibland, bara vara. Att dela tankar med någon över en kopp kaffe, prata om livets både goda och mindre goda sidor. Filosofera över livets stora frågor, lösa världens problem, glömma vardagens stress och alla "borde och måsten".  Eller, för all del, bara sitta tyst en stund och njuta av nuet. Det var och är jätteskönt och ger framför allt en massa ny energi. 


En god tanke att ha i minnet...:
"Det finns saker man måste göra, annars är man ingen människa utan bara en liten lort" 
(Jonatan Lejonhjärta)

Kräftskiva

image131
Usch, det är lite av dagen efter idag. Huvudvärk, seg och allmänt orkeslös, men det är åtminstone resultatet av en trevlig kväll. Ska man känna sig så här så ska det definitivt göras med goa minnen i bakhuvudet, och det har jag. Det var kräftskiva igår kväll med allt vad det innebär. 18 glada själar minglade, åt, sjöng och drack - det var trevligt!

     
    

Mindre trevligt var det att vakna i morse och inse att lokalen måste röjas. Jag mådde förhållandevis bra, men ni vet säkert hur äckligt det, och hur dåligt man kan må av att komma upp dagen efter en fest och finna halvtomma ölburkar och mötas av stanken från ett rödvinsglas. Det kan få en att må riktigt, riktigt kass. När jag öppnade dörren till lokalen slog doften, näe stanken, av gammal alkohol samt kräftor och räkor emot mig. Det luktade verkligen inte rosenknopp där! Uuuuurrrggg! Men rent blev det och fort gick det, och jag kunde relativt snabbt återinta vågrätt läge i soffan igen =)



Hittade lite smått och gott när jag röjde i morse förresten. Någon som saknar något av följande...?

  • Frysklampar
  • Ryggsäck
  • En vit assiett
  • Pajform
  • Bunke

Håkan

Blev en mysig kväll på Liseberg igår. Fint väder, förhållandevis varmt, goa vänner och en massa massa folk. Hopp, skutt, dans, handklappning och allsång. Det var riktigt bra. Har lite svårt för att sätta på Håkan hemma och lyssna på, men som liveartist är han verkligen bra. Energi beskriver man nog den mannen bäst med, och energi hade jag när jag lämande Liseberg efter ca 2 timmar.


   

Äntligen fredag!

Det har känts som en lång vecka, men nu är den äntligen över. Första veckan i skolan är gjord. Vet inte vad det är som har varit tungt egentligen för föreläsningarna är bra och kursen är jätteintressant. Känner mig bara helt matt. Kom hem från skolan vid tvåtiden idag och tänkte att jag skulle plugga lite, tog fram boken och satte mig vid köksbordet vilket resulterade i att jag somnade. Vaknade med ett ryck av att mobilen ringde och då måste jag ha sovit i omrking en halvtimme. Å så undrar jag varför jag har så ont i ryggen... ;)

Hade tänkt lägga upp lite bilder på hur fin lägenheten blev efter mitt höstfixande igår, men jag har lyckats stöka till så in i helsike sen igår eftermiddag så det blir inget med det idag. Fick ett ryck och fick för mig att jag skulle storstäda och byta gardiner, blev jättefint! Bilder kommer kanske nån annan gång när jag har städat...

Men nu ikväll blir det Håkan på Liseberg tillsammans med Pim, Sandra å Matias.

Nystart

Det är dags för mig att ta mig i kragen! Den nya veckan och skolstarten måste bli något av en nystart - en start på ett aktivare liv. Jag har legat på latsidan i omkring 4 månader, träning är knappt något jag kan stava till. Visst jag har varit ute och gått några gånger varje vecka, men det är inte detsamma som att köra ett pass. Ger inte samma flås och kondition. Har varit iväg och tränat nu ikväll och det var inte bara jag som hade beslutat mig för att börja ett nytt liv ;) Gick in på lite lätt skakiga och nervösa ben, skulle detta bli det sista jag gjorde i mitt liv? Funderade på att ringa och boka en ambulans som kunde ta hand om mig och köra mig till Sahlgrenskas intensivvårdsavdelning ifall hjärtat inte skulle orka med. Det gjorde det, jag lever. Hur nu det gick till. Det var görskönt efteråt, men jag kom ut från passet mycket rödare i ansiktet och mycket dödare Men jag klarade det! Kanske inte med finess eller bravur, men det ska det bli ändring på!


Övergiven och fridfull tystnad

image125Vinkade av familjen för ungefär en timme sen, men det var tungt. Det är alltid jobbigt att säga hejdå. Att krama om, vinka av och se bilen bli mindre och mindre tills den helt är borta... Känna hur tårarna rinner ner för kinderna samtidigt som en obehaglig klump växer inom en. När man helst av allt bara vill springa ifatt, kasta sig in i bilen, följa med och aldrig släppa taget. Att bli lämnad ensam kvar, ja det är så det känns i det ögonblicket. Det är lättare att lämna dem, vinka av dem från tåget när det rullar ut från perrongen. Men jag ogillar att stå kvar och se dem åka. Känns tomt, ensamt och övergivet. Gråter en stund. Kommer upp i lägenheten och mötas av en tystnaden. Den slår emot mig, hånar mig genom att eka tomt. Men det tar bara en halvtimme så känns allt bättre. Tårarna slutar
rinna. Tystanden känns inte längre lika påtaglig, den känns behaglig, avkopplande och fridfull. 

Cyklade ner till havet i torsdags för att få just tystnaden, för att tänka, sammanfatta och gå vidare. Det är något visst med havet. Det är så fridfullt och vakert men ändå så stort och skrämmande. Klättrade ut på stenarna och fick en en skön, om än något blåsig och kall stund. Det första som slog mig var att stranden var tom, att det inte längre är sommar. Den är över för denna gång. havet är inte längre glittrande blått och inbjudande utan snarare stormigt och fyllt av känslor på något konstigt sätt. Det är något visst med havet som får mig att må bra, att sitta på en sten och höra hur vinden viner, hur vågorna slår mot strandkanten och hur doften av hav och tång fyller kroppen. Det får mig att må bra, det får mig att känna mig hel och lugn.